Билатерален семинар „Shaping our common future”

Изминатиов викенд, членови на ИСЛАА беа дел од билатералниот семинар на тема „Shaping our common future” во организација на Институт МК91 и Институт за икономическа политика / Economic Policy Institute, поддржан од Фондацијата Hanns-Seidel-Stiftung.

Целта на семинарот беше продлабочување на меѓудржавната соработка помеѓу младите од Македонија и Бугарија со фокус на владеењето на правото и евроинтеграциите. Учесници од ИСЛАА беа дел и од пробедничката проектна идеја чија реализација дополнително ќе ја продлабочи соработиката помеѓу овие две соседни држави.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *