Иванов Школа за Лидери Алумни Асоцијација


Нашата организација

ИСЛАА е организација со седиште во Скопје, во која што се вклучени повеќе од 150 млади македонски лидери од бизнис и владиниот секторот, граѓанските организации и од политиката. Сите членови доаѓаат од различни културни, етнички и религиски припадности и живеат во Македонија или во другите држави на Европа. ИСЛАА е целосно посветена на исполнување на својата визија, мисија и статут, преку развој и имплементирање на иновативни иницијативи. Членовите сносат морална и колективна одговорност да ги поддржат активностите на ISLAA и се придржуваат кон универзалните принципи на солидарност, еднаквост и взаемно почитување.  

Нашата Визија:

Визијата на ИСЛАА е да се претстави како силна алумни асоцијација со создавање на влијателен лидерски ентитет.

Цели:

Сведоштва

Елмас Хасановиќ - Учесник на Школата за Млади Лидери

Најпрво, би сакал да го изразам моето огромно задоволство што сум дел од оваа школа,која е под ваше покровителство. Искуството и знаењето кое го сретнав тука е непроценливо и ќе ми помогне и тоа како ,во натамошниот тек од мојот живот ,во сите сфери во кои сум,и ќе бидам активен. Ја поздравувам Вашата брилијантна идеја за основање на оваа школа-за обучување на млад,стручен и амбициозен кадар,спремен за сериозни подвизи и предизвици,кадар кој ќе продолжи да ја движи државата бо оној правец кој Вие ни го одредивте. Оспособувате кадар кој ќе биде двигател во сите области во животот. Со самото тоа што тука сме сите на едно место од различни области,со различни професии и амбиции,ми претставува посебна можност да научам нешто повеќе и за другите области,во кои не сум активен ,а се предмет на мој личен интерес. Ми овозможивте од најискусните ,најеминентните и најдокажаните професори –вистински лидери во својата област,како во државата така и на меѓународно ниво. Ова излагање ќе го завршам со Ваш цитат:”Големите луѓе се занимаваат со визии,идеи,стратегии,Средните со настани,а малите со луѓе”.Ќе направам се ,за да ја оправдам Вашата доверба да сум дел од оваа школа ,и да бидете горд што сум бил дел од оваа обука тука.

Павле Зимбаков- Учесник на Школата за Млади Лидери

Претпочитам големите работи да ги изложувам со малку зборови, велат тоа било нај ТЕШКО. На школата за млади лидери меѓу другото научив дека нај ВРЕДНО е она до кое тешко се ќе дојдете. Да се биде лидер и да не се потклекне пред секој нов предизвик е тешко и ОДГОВОРНО. Претседателе, Вашето лидерство е ТЕШКО, ВРЕДНО и ОДГОВОРНО а сепак одлично го совладувате. Ми беше огромно задоволство да сум дел од третата генерација на идни лидери на “Школата за млади лидери“. Ми беше огромна чест и задоволство да Ве запознам Вас, да го запознам одличниот тим на школата и да ги запознам моите идни колеги, пријатели, соработници и идни лидери на нашата мала Македонија. Велат “Подарете искуство и задоволство и никогаш нема да бидете заборавени.“

Никола Николовски

Школата за млади лидери е инвестиција која ќе има огромен повраток по неколку години. Ви благодарам за можноста да бидам дел од оваа обука и во друштво на македонските млади умови и исклучителни личности. Одлична организација, добар тим и конечно лидер со визија.