Иванов Школа за Лидери Алумни Асоцијација


Нашата организација

ИСЛАА е организација со седиште во Скопје, во која што се вклучени повеќе од 150 млади македонски лидери од бизнис и владиниот секторот, граѓанските организации и од политиката. Сите членови доаѓаат од различни културни, етнички и религиски припадности и живеат во Македонија или во другите држави на Европа. ИСЛАА е целосно посветена на исполнување на својата визија, мисија и статут, преку развој и имплементирање на иновативни иницијативи. Членовите сносат морална и колективна одговорност да ги поддржат активностите на ISLAA и се придржуваат кон универзалните принципи на солидарност, еднаквост и взаемно почитување.  

Нашата Визија:

Визијата на ИСЛАА е да се претстави како силна алумни асоцијација со создавање на влијателен лидерски ентитет.

Цели:

Сведоштва

Наташа Попов - Учесничка на Школата за Млади Лидери

Првин сакам да ви се заблагодарам на Почитувани Претседател на Македонија Проф.Д-р. Ѓорѓи Иванов што ја организира оваа школа за млади лидери заедно со сите организатори на школо. Ова за мене представува многу голема чест што сум дел од овој пројект, бидејќи доаѓам од дијаспората од Србија. Пред се предавањата се прекрасни заедно со сите професори што дојдоја и ни укажале чест со нивното присуство. Со оваа школо остварив многу нови контакти, стекнав нови искуства и се усовршив уште повеќе. Се надевам дека ќе постигнам голем успех во иднината, не толку за себе колку за својот народ и да му помогнам на младите во иднината, да јас допринесам што повеќе за нас и нашите наследници.

Александар Ванчоски- Учесник на Школата за Млади Лидери

Најискрено Ви Благодарам за укажаната можност и доверба за учество на Школата за млади лидери, кое беше прекрасна и извонредна можност да ги продлабочам моите знаења и вештини. Можноста да се запознаам, да учам и да споделам мислења со голем број на еминентни личности кои беа наши предавачи е нешто што претставува несекојдневна прилика за спознавање на нови непроценливи знаења и искуства. Во текот на деновите кои ги поминав во нашиот културен и духовен центар Охрид имав можност да запознаам многу луѓе кои сега можам да ги наречам мои пријатели, а кои навистина се уверив дека се потенцијални лидери во своите области. Чувствувам потреба да искажам голема благодарност и до членовите на вашиот Кабинет и останатите кои учествуваа во организацијата на школата бидејќи тие секогаш несебично и крајно професионално ги спроведуваа активностите за непречено одвивање на школата. Господине Претседател уверен сум дека по ваквото искуство нашиот морален компас попрецизно ќе го покажува правецот кон вистинските вредности.

Павле Зимбаков- Учесник на Школата за Млади Лидери

Претпочитам големите работи да ги изложувам со малку зборови, велат тоа било нај ТЕШКО. На школата за млади лидери меѓу другото научив дека нај ВРЕДНО е она до кое тешко се ќе дојдете. Да се биде лидер и да не се потклекне пред секој нов предизвик е тешко и ОДГОВОРНО. Претседателе, Вашето лидерство е ТЕШКО, ВРЕДНО и ОДГОВОРНО а сепак одлично го совладувате. Ми беше огромно задоволство да сум дел од третата генерација на идни лидери на “Школата за млади лидери“. Ми беше огромна чест и задоволство да Ве запознам Вас, да го запознам одличниот тим на школата и да ги запознам моите идни колеги, пријатели, соработници и идни лидери на нашата мала Македонија. Велат “Подарете искуство и задоволство и никогаш нема да бидете заборавени.“